Hoe krijg je ze betrokken?

 

Niet zo lang geleden kreeg Emerald de volgende vraag van een directeur: Hoe krijg ik mijn mensen meer betrokken bij het werk?

Wereldwijd onderzoek heeft aangetoond dat 65% (!) van de werknemers liever niet op hun werk is. Vanuit de Lean gedachte is dat een ontzettende verspilling. Hoewel er vast meer antwoorden op deze vraag zijn, beantwoorden wij deze vraag vanuit onze Lean overtuiging.

Het antwoord op deze vraag is volgens ons dan ook dat iedereen in een organisatie dagelijks bezig moet zijn met het verbeteren van zijn/haar werkzaamheden in de richting van het doel dat de organisatie nastreeft. Op deze manier heeft een medewerker echte zeggenschap over het eigen werk. Het management verzint niet, nee de medewerker experimenteert en verbetert terwijl het management hierbij ondersteunt.

“Mooi” horen wij u denken, “dat gaan we morgen doen”. Maar helaas is het niet zo eenvoudig. Om deze aanpak succesvol te maken moet verbeteren in de cultuur van een organisatie zitten.

Dat is zeker te leren maar vraagt wel tijd. Training in de Verbeter en Coaching Kata (zie vorige nieuwsbrief) is een goede start. Naast de training is een verandertraject nodig om continue verbeteren in de genen te krijgen. Zaken waar Emerald u mee kan helpen.